Facebook
destrijkersstudio

over de lessen

 

DE LESSEN OP HET EIGEN INSTRUMENT

De lessen worden individueel gegeven. Beginnen met de viool of cello kan, afhankelijk van het kind, al vanaf 3 of 4 jaar! Jonge kinderen kunnen ook via de jaarlijkse kleutercursus kennis maken met hun instrument. De lessen van de kleutercursus zijn groepslessen.

Een instrument is te koop of te huur. De docenten helpen bij het uitzoeken van de viool of cello. Meestal gebeurt dit bij de vioolbouwer. Bij de (jonge) beginners is het gebruikelijk dat een van de ouders/verzorgers bij de les aanwezig is: om te weten wat er in de les behandeld is en om zodoende thuis ook met het kind aan de slag te kunnen.

Afhankelijk van de leeftijd, vorderingen en niveau duurt een les 30 of 45 minuten.

Bij de (ver)gevorderde leerlingen kunnen vanzelfsprekend langere lestijden gelden.

Meer informatie via de contactpagina.

ANDERE LESSEN EN PROJECTEN

Naast de lessen op het instrument van je keuze kun je deelnemen aan de andere lessen en samenspeelprojecten die de StrijkersStudio organiseert:

Een keer per seizoen is er het Ensemblefestival: strijkkwartetten, pianotrio's maar ook bijvoorbeeld viool- of cello-ensembles worden samengesteld. Met die ensembles wordt een aantal weken gerepeteerd, er zijn lessen en we sluiten af met een openbaar concert. De docenten kennen het niveau van de leerlingen dus schatten in wat voor welke leerling geschikt is.

De StrijkersStudio heeft 3 orkesten:

_Voor de beginnende leerlingen de Mini-Strings

In dit orkest wordt kennis gemaakt met samen spelen. Daar wordt het repertoire ook op afgestemd. Dit orkest staat onder leiding van Alexandra Vierkant en Rita Rouw. Gastdocente was enkele keren Renske de Vries.

_Voor de al wat gevorderde kinderen, van 8-12 jaar, is er het orkest de Midi-Strings. Dit orkest staat onder leiding van Gijs Philip van Schaik. 

Er wordt door beide orkesten zo'n 12 tot 14 keer op vrijdagmiddag gerepeteerd en er volgt altijd een presentatie van de beide groepen op het jaarlijkse concert in februari van de StrijkersStudio in samenwerking met het HVSO; het Haydn Voorbereidend Strijk Orkest.

_Een keer per seizoen is er ook een orkestproject van het orkest StudioStrings. Dit orkest is bedoeld voor leerlingen van de middelbare schoolleeftijd en staat onder leiding van Gijs Philip van Schaik. Naast stukken voor strijkorkest staat er ook altijd repertoire op het programma waarbij leerlingen solistisch kunnen optreden.

_Voor de vergevorderde c.q. getalenteerde leerlingen is er de Selectieklas. Daarin wordt bijvoorbeeld deelname aan concoursen voorbereid, speciale technische vaardigheden behandeld, met pianisten gerepeteerd en kunnen etudes worden voorgespeeld.

_Ieder seizoen is er voor zowel viool als voor cello een Kleutercursus. Hier kunnen kleuters in een groep in 10 lessen kennismaken met hun instrument.

/data/images: violistes.JPG

_De StrijkersStudio is ook actief bij het georganiseerd concertbezoek aan onder andere het Noord Nederlands Orkest. Tegen een aantrekkelijk gereduceerd tarief worden concerten van grote solisten en jeugdprogrammering bezocht.